Składniki:
Filet z kurczaka
Por
Jogurt naturalny
Filet z kurczaka
Ulubiona kasza
Ulubione przyprawy.
Sposób przygotowania:
Do małej ilości gotującej się wody wrzucić pora pokrojonego na cienkie plastry. Kurczaka umyć i osuszyć, pokroić na plastry i przyprawić ulubionymi przyprawami. Mięso zgrillować lub podsmażyć na łyżce oleju rzepakowego. Gotowe mięso pokroić w kostkę i wrzucić do garnka z porem i dusić ok 15 - 20 minut. Pod koniec duszenia dodać 2 łyżki jogurtu naturalnego i przyprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Sałatę (tutaj mix z rukolą) myjemu i układamy na talerzu, dodajemy pokrojonego w kostkę pomidora i paprykę. Warzywa polewamy sosem (oliwa, miód, musztarda, sól, pieprz, sok z cytryny). Podajemy z ugotowaną kaszą (tutaj mix z soczewicą). SMACZENEGO !
Twój komentarz