Składniki:
Mintaj surowy
Pieprz czarny mielony
Olej rzepakowy uniwersalny
Sok z cytryny
Pieprz biały mielony
Rzodkiewka
Jogurt naturalny
Czosnek
Pieprz czarny mielony
Koper
Sól
Ryż brązowy
Marchew
Jabłko
Sok z cytryny
Pieprz czarny mielony
Koper
Sposób przygotowania: Mintaja umyć, osuszyć, nasmarować oliwą. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Zawinąć w folię aluminiową (błyszczącą stroną do środka) i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 20 minut. Rzodkiewki umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, jogurt, przyprawy i posiekany koperek. Wszystko wymieszać. Gotowym sosem polać upieczoną rybę. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Marchew i jabłko obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać sok z cytryny, pieprz, posiekany koperek i oliwę. Wszystko wymieszać. SMACZNEGO !
Twój komentarz