Małgorzata Leśnikowska
Gabinet Premium
15 Maj

Mintaj pieczony w folii podany z sosem rzodkiewkowym

Oczywiste jest, że jedzenie ryb wychodzi tylko na zdrowie. Tutaj znajdziesz propozycję na pieczonego mintaja z wyjątkowym, świeżym sosem. Dodatkowo ryż brązowy i pyszna surówka z marchwi i jabłka.

Składniki:

Mintaj surowy

Pieprz czarny mielony

Olej rzepakowy uniwersalny

Sok z cytryny

Pieprz biały mielony

Rzodkiewka

Jogurt naturalny

Czosnek

Pieprz czarny mielony

Koper

Sól

Ryż brązowy

Marchew

Jabłko

Sok z cytryny

Pieprz czarny mielony

Koper

Sposób przygotowania: Mintaja umyć, osuszyć, nasmarować oliwą. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Zawinąć w folię aluminiową (błyszczącą stroną do środka) i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 20 minut. Rzodkiewki umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, jogurt, przyprawy i posiekany koperek. Wszystko wymieszać. Gotowym sosem polać upieczoną rybę. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Marchew i jabłko obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać sok z cytryny, pieprz, posiekany koperek i oliwę. Wszystko wymieszać. SMACZNEGO !

Twój komentarz




POKAŻ