Składniki:
ziemniaki 100 g (średnia sztuka)
szynka z indyka lub kurczaka 60 g (3 duże plastry)
rzodkiewka 60 g (3 sztuki)
cebula 20 g (pół małej sztuki)
koper (łyżka)
szczypiorek (łyżka)
olej rzepakowy (łyżeczka)
jogurt naturalny 50 g (1/3 małego opakowania)
Majonez 10 g (mała łyżeczka)
Pieprz i sól
Sposób przygotowania:Ziemniaki umyć, pokroić w kostkę i ugotować. Odcedzić i ostudzić. Polać łyżeczką oliwy i
wymieszać. Szynkę pokroić w kostkę, cebulę, szczypiorek i koperek drobno posiekać. Rzodkiewki umyć i pokroić w
talarki. Jogurt wymieszać z majonezem, dodać posiekany szczypiorek, koperek, cebulę i wymieszać. Ziemniaki,
rzodkiewkę i szynkę wymieszać ze sobą i polać przygotowanym sosem, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podana porcja ma ok. 300 kcal.
Twój komentarz