Małgorzata Leśnikowska
Gabinet Premium
06 List

Ciasto czekoladowe z gruszką

Proste, pyszne, czekoladowe... nic więcej do szczęścia nie potrzeba :)

Składniki:

- 150 g masła

- 1 budyń czekoladowy bez cukru

- 140 g erytrytolu

- 1 łyżeczka cynamonu

- 3 łyżki kakao

- 100 g zmielonych migdałów

- 6 jajek

- 3 gruszki

- 2 łyżki mąki orkiszowej (do posypania keksówki)

Sposób przygotowania:

Masło utrzeć z etytrytolem. Dodawać po jajku. Dodać pozostałe składniki i wymieszać.

Gruszki obrać. Keksówkę wysmarować masłem i posypać mąką. Wylać ciasto. Włożyć gruszki i docisnąć. Piec 45 minut w 180 stopniach "do suchego patyczka".

Twój komentarz




POKAŻ