Małgorzata Leśnikowska
Gabinet Premium
09 List

Pasztet

Zawsze miałam kłopot co zrobić z mięsem i warzywami z rosołu. Szkoda wyrzucić, a nie do końca był pomysł na wykorzystanie. Pasztet okazał się idealnym rozwiązaniem. Smacznego ! 

Wszystkie składniki (mięso i warzywa) są pozostałością z ugotowanego rosołu :)

Składniki:

3 podudzia z kurczaka bez skóry

7 marchewek

3 białe części pora

2 pietruszki

3 jajka

2 łyżki starkowanej bułki grahamki

pół łyżeczki soli

1/4 łyżeczki pieprzu

Sposób przygotowania:

Mięso obieramy z kości, kroimy na kawałki razem z warzywami. Dodajemy jajka, bułkę tartą, przyprawy i blendujemy na całkowicie gładką masę. Foremkę (keksówkę) wykładamy papierem do pieczenia, napełniamy gotową masą. Pieczemy 40 minut w 200st w opcji góra/dół (do zarumienienia się boków). Jemy po wystygnięciu.

Twój komentarz




POKAŻ