Składniki:
Burak gotowany 50 g (1 mała sztuka)
Cebula 25 g (pół małej sztuki)
Jajo 50 g (1 sztuka)
Jogurt naturalny 50 g (2 łyżki)
Musztarda 10 g (1 łyżeczka)
Ogórek kiszony 50 g (1 sztuka)
Oliwa z oliwek 5 g (1 łyżeczka)
Ser żółty 15 g (1 plaster)
Sok z cytryny 3 g (1 łyżeczka)
Śledź solony 120 g (1 sztuka)
Ziemniaki 50 g 1 (mała sztuka)
Sposób przygotowania:
Ziemniaki ugotować w mundurkach. Jajo ugotować na twardo. Śledzie wypłukać i pokroić na kawałki, następnie skropić sokiem z cytryny, wymieszać z drobno posiekaną cebulą, doprawić świeżo zmielonym pieprzem i wyłożyć na dno salaterki. Ziemniaki obrać i pokroić w kosteczkę, wyłożyć na śledzie. Następnie
dodać pokrojone w kosteczkę ogórki kiszone, a na końcu starte buraki. Całość posmarować sosem jogurtowym z jogurtu, musztardy, soli i pieprzu. Wierzch posypać drobno posiekanym jajkiem oraz startym lub drobniutko posiekanym serem żółtym.
Kontakt:
- 788 937 312
Małgorzata Leśnikowska
OPINIA PACJENTA: Jestem szczęśliwa, że trafiłam na Panią Małgosię. To chyba zrządzenie losu, bo spotkałyśmy się na wykładzie o żywieniu dzieci. Już wtedy wiedziałam, że to dobry specjalista, który ma bardzo dużą wiedzę. Od 4 miesięcy jestem na diecie. To jeszcze nie koniec, ale ...
Twój komentarz