Małgorzata Leśnikowska
Gabinet Premium
01 Kwie

Ciasteczka owsiane

Ten przepis na ciastka owsiane jest rewelacyjną bazą dla osób, które lubią modyfikować. Można przejrzeć szafki w kuchni i śmiało dołożyć inne dodatki.

Składniki:

1,5 szklanki płatków owsianych (zwykłych lub błyskawicznych)

pół kostki masła

4 łyżki ksylitolu/miodu lub innego słodzidła

2 średnie jajka

płaska łyżeczka proszku do pieczenia

2 czubate łyżki mąki pełnoziarnistej

Sposób przygotowania:

W misce umieścić mąkę, proszek do pieczenia oraz słodzidło i płatki owsiane. Wbij dwa jajka i dodaj roztopione masło. Dołóż takie dodatki jak lubisz: ja dodałam łyżkę masła orzechowego, garść żurawiny, garść wiórek kokosowych. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Z gotowej masy, która powinna być gęsta formuj kulki i spłaszczaj na papierze. Upiecz w piekarniku nagrzanym góra/dół na 180 st. przez 15 - 20 minut. SMACZNEGO

Twój komentarz




POKAŻ