Składniki:
Burak gotowany / duża sztuka / 120 g
Rukola / garść / 20 g
Roszponka / garść / 20 g
Ser feta / plaster / 15 g
Pestki słonecznika / łyżka / 10 g
Miód / łyżeczka / 12 g
Musztarda / łyżka / 20 g
Oliwa z oliwek / łyżka / 10 g
Sok z cytryny / łyżka / 6 g
Sposób przygotowania:
Rukolę, roszponkę umyć i ułożyć na talerzu. Buraka pokroić w plastry ułożyć jako kolejną warstwę sałatki. Dodać pokruszoną fetę i uprażone pestki słonecznika. Oliwę, miód, musztardę i sok z cytryny wymieszać w zakręconym słoiczku potrząsając nim energicznie do momentu połączenia się wszystkich składników. Gotowym sosem polać sałatkę. Smacznego !
Całość porcji ma ok. 340 kcal.
Twój komentarz