Małgorzata Leśnikowska
Gabinet Premium
12 Sier

Zupa z fasolką i botwinką

Zupa powstała z produktów, które dostałam od kochanej rodziny. Wszystko eko, z ogródków zza miasta... musiałam jak najszybciej połączyć je w idealne danie. I tak oto powstała przepyszna zupa, która kojarzy mi się z latem.

Składniki:

Filet z indyka

Masło (na duży garnek jedna łyżka)

Ziemniaki

Buraki z botwiną

Marchew

Fasolka szparagowa

Sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy

Sposób przygotowania:

Do garnka nalej wody, wrzuć do niej filet z indyka pokrojony w drobną kostkę i dopiero wtedy zacznij podgrzewać. Dodaj sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy. Dorzuć pokrojone w plastry, obrane marchewki. Buraki, ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Liście i łodygi od buraków umyj i posiekaj. Fasolkę szparagową umytą pokrój w centymetrowe kawałki. Gotuj wszystko ok. 30 minut (do momentu, kiedy warzywa będą ugotowane, ale nie rozgotowane). Po wyłączeniu palnika rozpuść w zupie masło.

Smacznego ! 

 

Twój komentarz




POKAŻ