Małgorzata Leśnikowska
Gabinet Premium
26 Sier

Naleśniki ze szpinakiem i gotowanym kurczakiem

Zupy gotowane na mięsie mają jeden bardzo duży plus. Mięso można wykorzystać do innych dań, np. do naleśników. 

Składniki:

Naleśniki:

50 g płatków owsianych

1 jajko

100 ml mleka

Farsz:

Udo gotowane bez skóry (ja wykorzystałam to, na którym gotowałam zupę)

4 garście szpinaku

ząbek czosnku

2 plastry sera Feta

pieprz

łyżeczka oliwy

Sposob przygotowania:

Płatki owsiane mielimy na mąkę lub używamy gotowej mąki owsianej. Mąkę, jajo i mleko mieszamy na gładką masę. Zostawiamy na 20 minut. Patelnię rozgrzewamy, wylewamy cienką warstwę ciasta i smażymy z obu stron. Mięso, szpinak i fetę drobno siekamy. Oliwę rozgrzewamy i podsmażamy przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy szpinak i dusimy do czasu zmniejszenia objętości. Dodajemy mięso, całość przyprawiamy i dusimy jeszcze 7 minut. Po delikatnym ostygnięciu dorzucamy fetę i mieszamy farsz. Farsz nakładamy na placki, które zwijamy w rulon. Jeśli chcesz zjeść je gorące można odgrzać je w piekarniku w naczyniu żaroodpornym. SMACZNEGO.

 

 

Twój komentarz




POKAŻ