Małgorzata Leśnikowska
Gabinet Premium
23 Wrze

Krem z pomidorów

Nigdy nie jadłam lepszego kremu z pomidorów. Spróbujcie koniecznie. Polecam.

Składniki:

1 duża marchew

1 średnia pietruszka

1 cebula

1 ząbek czosnku

2 średnie ziemniaki

1,5 kg pomidorów (ja użyłam pomarańczowych i malinowych)

1 łyżka masła

szklanka wody

50 g mozzarelli

Sposób przygotowania:

Wodę zagotować w garnku. Na patelni rozpuścić masło i zeszklić posiekaną cebulę i czosnek. Marchew i pietruszkę potarkować na jarzynowych oczkach i podsmażać ok 5 minut. Całość patelni dodać do gotującej się wody razem z obranymi i pokrojonymi w kostkę ziemniakami. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry, usunąć szypułki wraz z twardymi częściami od nich. Pomidory pokroić na ćwiartki i dodać do gotującego się wywaru. Całość gotować ok 20 minut, aż warzywa staną się miękkie. Dodać sól i pieprz i zblendować na gładką masę. Podawać z pokruszoną mozzarellą (dodać ją bezpośrednio przed podaniem).

Całość składników to 500 kcal - zjedz odpowiednią dla siebie porcję :)

Smacznego :)

Twój komentarz




POKAŻ