Małgorzata Leśnikowska
Gabinet Premium
26 Sty

Zupa porowa z klopsikami

Zupa z mięsem mielonym z indyka w postaci klopsików. Pyszna ! 

Składniki:

4 marchewki

2 pietruszki

pół selera

3 białe części pora

4 średnie ziemniaki

łyżka masła

400 g mięsa mielonego z indyka

1 jajko

1 l. wody

sól, pieprz

Sposób przygotowania: Marchew, pietruszkę i seler obrać i starkować na grubych oczkach. Zalać wodą. Doprowadzić do wrzenia, gotować na małym ogniu. Pora pokroić na plastry, dusić na maśle do miękkości, dodać do reszty warzyw. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, dodać do pozostałych składników. Do mięsa dodać jajko, wymieszać z dodatkiem soli. Formować malutkie klopsiki i wrzucać do zupy. Gotować razem ok 20 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Smacznego ! 

Twój komentarz




POKAŻ