Małgorzata Leśnikowska
Gabinet Premium
10 Luty

Pieczone pączki z marmoladą

Alternatywa dla osób pilnujących kalorii, a chcących uczcić Tłusty Czwartek. Smacznego

Składniki:
1 szklanka mąki pszennej typ 1850
250 g sera twarogowego półtłustego
1 jajko
3 łyżki ksylitolu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
8 łyżeczek marmolady różanej.

Sposób przygotowania:
Jajko z serem i ksylitolem zmiksować mikserem. Dodać mąkę i proszek do pieczenia, zagnieść ręcznie ciasto. Pokroić na osiem części. Do środka dodać marmoladę i dokładnie skleić formując kształt pączka. Kłaść na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (zachować odstępy). Piec 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Posypać pudrem z ksylitolu.

1 komentarz

Anna Jamrozik  -  10 lutego, 2021 o godz. 13:00 odpowiedz

Świetny przepis! Zawsze staram się wymyślić zdrowszą wersję tych łakoci, a w tym roku z pomocą przyszła Pani Małgosia :) Dziękuje - będzie robione ;)

Twój komentarz




POKAŻ