Małgorzata Leśnikowska
Gabinet Premium
16 Marz

Roladka z brokułami i fetą

Roladki to świetne urozmaicenie klasycznego dania mięsnego, ale również sposób na przemycenie porcji warzyw w nieoczywisty sposób. 

Składniki:

Filet z piersi kurczaka - 6 plastrów "jak na kotlety"

Brokuły - sztuka 500 g

Ser feta - 2 plastry 

Sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra

Plaster mięsa rozbić delikatnie tak, aby nie powstały dziury. Brokuł ugotować na parze do miękkości, rozdrobnić widelcem. Kiedy przestygnie dodać pokruszony drobno ser feta. Na porcję mięsa (wcześniej przyprawionego) nałożyć pastę brokułową i zawinąć w roladkę (spiąć np. wykałaczką). Roladki ułożyć ciasno obok siebie w naczyniu żaroodpornym. Nakryć pokrywką i piec 40 minut w 200 st.

Na zdjęciu podane z pieczonymi ziemniakami i warzywami gotowanymi na parze z dodatkiem tartej bułki grahami i masła.

 

Twój komentarz




POKAŻ