Małgorzata Leśnikowska
Gabinet Premium
25 Marz

Galareta z kurczaka

Danie, które świetnie sprawdzi się podczas Świąt Wielkanocnych. Smacznego ! 2

Składniki:

Jaja  50 g

Filet z kurczaka 100 g

Groszek zielony konserwowy 15 g

Liść laurowy 1 g

Marchew 50 g

Seler korzeniowy 30 g

Ziele angielskie 1 g

Żelatyna 10 g

Sok z cytryny 6 g

Sposób przygotowania: Jajka ugotować na twardo. Warzywa obrać i razem z mięsem włożyć do garnka. Zalać dwoma szklankami wody, lekko posolić i gotować około 30 minut. Wywar ostudzić i przecedzić. Mięso pokroić w plasterki, marchewkę w kostkę. Żelatynę rozpuścić w 1 niepełnej szklance gorącego wywaru i przestudzić. Mięso, jajko, groszek i marchewkę umieścić w małej miseczce, zalać żelatyną i odstawić do stężenia. Gotową galaretę polać sokiem z cytryny.   

Twój komentarz




POKAŻ