Składniki:
Jaja 50 g
Filet z kurczaka 100 g
Groszek zielony konserwowy 15 g
Liść laurowy 1 g
Marchew 50 g
Seler korzeniowy 30 g
Ziele angielskie 1 g
Żelatyna 10 g
Sok z cytryny 6 g
Sposób przygotowania: Jajka ugotować na twardo. Warzywa obrać i razem z mięsem włożyć do garnka. Zalać dwoma szklankami wody, lekko posolić i gotować około 30 minut. Wywar ostudzić i przecedzić. Mięso pokroić w plasterki, marchewkę w kostkę. Żelatynę rozpuścić w 1 niepełnej szklance gorącego wywaru i przestudzić. Mięso, jajko, groszek i marchewkę umieścić w małej miseczce, zalać żelatyną i odstawić do stężenia. Gotową galaretę polać sokiem z cytryny.
Twój komentarz