Małgorzata Leśnikowska
Gabinet Premium
14 Maj

Omlet ze szparagami i łososiem

Omlet ze szparagami to zdecydowanie wiosenno - letnie danie.. w połączeniu z wędzonym łososiem smakuje idealnie.

Składniki:
1 łyżeczka oliwy lub oleju rzepakowego,
3 jaja,
pół opakowania łososia wędzonego,
5 szparagów zielonych,
garść pomidorków koktajlowych,
koperek.

Sposób przygotowania:

Szparagi umyć, odłamać twarde końce (same złamią się w odpowiednim miejscu). Łodyżki pokroić ukośnie na ok. 1/2 cm kawałki, główki pozostawić w całości. Wrzucić na lekko osolony wrzątek i gotować ok. 2 minuty, odcedzić. W misce roztrzepać widelcem jajka z dodatkiem soli i pieprzu. Dodać szparagi i łososia pokrojonego na kilka kawałków. Wszystko wymieszać łyżką. Na patelni rozgrzać oliwę. Wlać masę jajeczną z dodatkami. Dodać połówki pomidorków koktajlowych. Ustawić mały ogień, przykryć patelnię pokrywką i podgrzewać aż masa się zetnie przez ok. 5 minut. Gotowy omlet posypać świeżo zmielonym pieprzem i udekorować koperkiem

Twój komentarz




POKAŻ