Składniki:
1 łyżeczka oliwy lub oleju rzepakowego,
3 jaja,
pół opakowania łososia wędzonego,
5 szparagów zielonych,
garść pomidorków koktajlowych,
koperek.
Sposób przygotowania:
Szparagi umyć, odłamać twarde końce (same złamią się w odpowiednim miejscu). Łodyżki pokroić ukośnie na ok. 1/2 cm kawałki, główki pozostawić w całości. Wrzucić na lekko osolony wrzątek i gotować ok. 2 minuty, odcedzić. W misce roztrzepać widelcem jajka z dodatkiem soli i pieprzu. Dodać szparagi i łososia pokrojonego na kilka kawałków. Wszystko wymieszać łyżką. Na patelni rozgrzać oliwę. Wlać masę jajeczną z dodatkami. Dodać połówki pomidorków koktajlowych. Ustawić mały ogień, przykryć patelnię pokrywką i podgrzewać aż masa się zetnie przez ok. 5 minut. Gotowy omlet posypać świeżo zmielonym pieprzem i udekorować koperkiem
Kontakt:
- 788 937 312
Małgorzata Leśnikowska
OPINIA PACJENTA: Pełny profesjonalizm. Przygotowane przez Panią Małgosię jadłospisy uwzględniały moje indywidualne upodobania kulinarne. Miła atmosfera w trakcie wizyt. W efekcie kuracji ubyło mi 20 kg wagi w niecałe pół roku i osiągnąłem normę wagową, którą uważałem przez wiele lat za nieosiągalną. Gorąco polecam.
11.01.2016
Twój komentarz