Składniki:
płatki owsiane - 100g
masło orzechowe- najlepiej płynne - 60g
miód płynny - 30g
orzeszki ziemne - 30g
nasiona chia/ nasiona lnu - 20g
gorzka czekolada - 4 kostki (20g)
mleko - kilka łyżek
Sposób przygotowania: Wszystkie składniki oprócz czekolady i mleka łączymy, tak, aby stanowiły jednolitą masę. Można wyrobić ręką lub w malakserze na najmniejszych obrotach. Jeżeli masa będzie bardzo sypka można dodać 2-3 łyżki wody. Na podłużną foremkę (keksówkę) wyłożonej papierem do pieczenia wykładamy masę i dokładnie ugniatamy. Pieczemy 15 min w 170 stopniach. Po przestygnięciu kroimy na porcje- mi wyszło 8 szt i dekorujemy czekoladą roztopioną w łaźni wodnej z odrobiną mleka. Smacznego!
Kontakt:
- 788 937 312
Małgorzata Leśnikowska
OPINIA PACJENTA: Profesjonalnie, konkretnie, miło i skutecznie. Więc polecam.
Twój komentarz