Małgorzata Leśnikowska
Gabinet Premium
18 Sier

Sałatka z mozzarellą, jajkami przepiórczymi i pesto

Pesto w tej sałatce jest przepyszne, stąd cała sałatka zyskuje wyjątkowy smak.

Składniki:
mozzarella 60g (1/2 kulki)

jaja przepiórcze lub kurze 60g (5 sztuk lub 1 sztuka)

por 10g (kawałek)

rukola 20g (garść)

kiełki 5g (szczypta) 

pestki dni 10g (łyżeczka)

pesto 5g (łyżeczka)

oliwa z oliwek 5g (łyżeczka)

Sposób przygotowania: Jaja ugotować na twardo, obrać i pokroić. Na talerzyk rozłożyć rukolę, plastry mozzarelli, jajka, kiełki i kawałeczki pora. Posypać pestkami i skroić pesto wymieszanym z oliwą. 

Twój komentarz




POKAŻ